Anne-Marie Rindom

Sejlads

Anne-Marie Rindom har været en del af det danske sejlerlandshold siden 2009. Siden har hun vundet to verdensmesterskaber i laser radial samt erobret to bronzemedaljer. Ved OL 2016 i Rio vandt Rindom bronze. Som den første dansker nogensinde blev Rindom i 2019 af det internationale sejlforbund, World Sailing, kåret som verdens bedste sejler på tværs af bådtyper.

Nedenfor kan du læse om nogle af dem, som har været med til at forme Anne-Marie Rindom.

Hvad er jeg formet af?

Træner, Piotr

Min nuværende træner Piotr Wojewski har haft stor betydning for min “voksne” karriere. Vi har vundet OL-bronze, to gange VM-guld og omkring 10 World Cup-medaljer sammen. Vi begyndte at arbejde sammen i 2013. Han er polsk, men bor i Sverige tæt på København. Piotr er verdens bedste træner og hans speciale er teknik i båden. Han har gjort mig til verdens hurtigste Laser Radial sejler. Vi har et helt unikt samarbejde. Den vildeste situation, jeg aldrig glemmer var da vi vandt VM-guld for første gang i Oman i 2015. Jeg endte med samme antal point som nummer to, og efter 12 sejladser er det ret overraskende. Det sker nærmest aldrig. Piotrs reaktion viste, at han ville det lige så meget som mig. Den tid og energi han lægger i det her projekt er helt enestående.

Far

Min far Ole var grunden til at jeg startede med at sejle. Vi snakkede sejlsport ved middagsbordet og han kørte mig og andre sejlere rundt i DK og Europa til stævner og træningslejre. Han hjalp mig til at træne og udvikle mig, satte tid af til sejlads næsten hver weekend og alle ferier. Han formåede at gøre det, så jeg selv bestemte, hvor meget jeg sejlede og trænede. Han holdt mig motiveret og havde store drømme for mig. Han er den største støtte i min karriere. 

Sejlerveninde, Anne-Julie

Anne-Julie Foght Schütt er en af mine allerbedste veninder! Hun er en at pigerne bag projektet ”Horsens til OL”, og vi har sejlet med og mod hinanden, siden vi var fem år. I ungdomsårene var hun en af de helt store grunde til at jeg elskede at sejle. Hun gjorde det sjovt, og vi har haft rigtig mange gode oplevelser sammen. Hun bestemte sig for at sejle 49er med blandt andet sin søster og senere med Iben Nielsby, som også er en del af ”Horsens til OL”. Selvom hun har sejlet en anden båd, har hun fortsat været en klippe i mit liv og i min sejlkarriere. Vi har rejst verden rundt sammen, men specielt én tur står klart for mig - da vi i 2009 var til EM i Spanien og begge kom på podiet. Det var vores sidste år som ungdomssejlere og at slutte sådan var helt unikt. 

Fysisk træner, Simon

Jeg har arbejdet sammen med Simon Stewart i næsten 10 år. Han har gjort mig til en af de stærkeste sejlere i verden. Med hans helt unikke viden indenfor fysisk træning og hans fantastiske personlighed, der skaber glæde og et godt miljø på havnen, har han gjort en kæmpe forskel - og gør det fortsat. 

Når jeg rejser meget, holder han øje med at jeg udvikler mig på det fysiske område, og når han er med til stævner, laver vi for eksempel restitutionstræning sammen.

Ungdomstræner, Nicolas

Nicolas Brandt Hansen var min træner i ungdomsårene i Horsens Sejlklub. De seneste år har han også arbejdet som klubkonsulent for Dansk Sejlunion. Han gjorde en kæmpe forskel for mig og mange andre sejlere i Horsens Sejlklub. Han tændte en ild og en drøm i os, han var god til at skabe et fantastisk træningsmiljø, hvor vidensdeling, godt kammeratskab, udvikling og det at sætte sig et mål og gå efter det, var i højsædet! Selvom han var ung og selv havde en masse sportslige mål, var han altid i klubben og havde høje forventninger til at vi også trænede, når han ikke var der. Det gjorde os ansvarsbevidste over for vores egen træning og mål.

Horsens til OL

Peter Bjerremand er kaptajn på projektet ”Horsens til OL”, som vi var 5 piger, der startede i 2014. Vi manglede sponsorer og derfor koordinerede vi sammen, hvem vi skulle henvende os til. Peter har virkelig gjort en stor økonomisk forskel for mig. Han sikrede, at jeg kunne træne på lige fod med mine konkurrenter fra udlandet, sejle med det bedste udstyr og fragte alt rundt i en sponsorbil. Jeg er meget stolt af projektet, og det har skabt opmærksomhed i hele sejler-Danmark. Derudover synes jeg, det er flot at Peter udelukkende har gjort det for at hjælpe os. Da OL blev udsat for et års tid siden, sørgede han for at alle sponsorerne var med på ny. Det har betydet, at jeg kan træne på lige fod med min konkurrenter, og at det rent økonomisk hænger sammen.

Bror, Christian

Min storebror Christian har altid været mit forbillede. Han startede med at sejle et par år før mig, og da jeg så ham sejle, fik jeg også lyst til at begynde. Jeg ville lære det han kunne. Kunne han binde snørebånd, ville jeg også lære det. Han banede vejen for mig i sejlads og var der altid til at hjælpe. Da vi blev ældre og han fik kørekort, kunne vi pludselig tage afsted på ture selv. Min far lod os låne "den store bil”, hvor vi kunne sove bagi, når vi var til stævner. Min bror stoppede med at sejle på højt niveau for en del år siden, men er fortsat en kæmpe støtte i min sejlerkarriere.

Del din opbakning

Klik på knappen under filmen og del din opbakning.

Du kan vinde unikke sportspræmier og oplevelser!