Lasse Norman Hansen

Banecykling

Lasse Norman Hansen skrev historie, da han ved OL i London 2012 vandt guld i omnium. Dengang var han blot 20 år gammel. Inden OL-triumfen var Normans bedste resultat en bronzemedalje i omnium ved VM i Melbourne i 2012, hvilket skaffede ham billetten til OL i den engelske hovedstad. Fire år senere tog han bronze ved OL 2016 i Rio i selvsamme disciplin samt vandt OL-bronze i 4000 meter holdforfølgelsesløb. Ved OL i Tokyo kommer Lasse Norman Hansen som regerende verdensmester i parløb og 4000 meter holdforfølgelsesløb.

Nedenfor kan du læse om nogle af dem, som har været med til at forme Lasse Norman.

Hvad er jeg formet af?

Mor

Min mor betyder alt for mig. Hun hjælper mig med alt udenom sporten, alt imens hun støtter mig i sporten.

Onkel, Bjarke

Min onkel, Bjarke Rasmussen, gav mig det sidste skub fra skolegården og ud på cyklen. Da jeg blev 12 år, forærede han mig en cykel og satte mig i gang med at cykle.

Familien Leth

Julie, Jens og Tina Leth havde mig tit med i bilen fra Jylland til Ballerup i mine U19 år, hvor jeg var flyttet til Vejle på sportscollege. Det var en kæmpe hjælp og uden de ture var jeg nok ikke fortsat med at køre banecykling i det omfang jeg gør i dag. Julie er min kæreste og selv på vej mod OL i Tokyo, så vi sparrer dagligt.

Claus og Ulla Rasmussen

Claus og Ulla har hjulpet på mange forskellige måder. Claus har siden mine spæde år i Cykling Odense, hvor jeg startede med at cykle, hjulpet med forskellige ting i forbindelse med cykling. Ulla var derimod min allerførste træner. Hun lærte mig de helt basale ting ved at køre på cykel og at cykle i et felt.

Ven, Martin

Martin Lollesgaard har altid været en god ven op igennem rækkerne i cykling. I dag er han assisterende landstræner og en virkelig god sparringspartner, når det kommer til styrketræning.

Far

Min far hjalp mig i gang med at køre cykelløb og kørte mig ud til mine første løb og træning på banen i Odense.

Min farfar Bertel er i høj grad manden bag min passion for cykling. Han kørte mig rundt på de danske veje, da jeg var ganske lille, mens jeg sad på cyklens overrør. Min farfar hjalp mig med at finde gnisten på den måde. 

Familien Greve

Matias, Finn og Pia Greve tog mig ofte med til cykelløb og til vigtige ungdomstræninger overalt i Danmark - og sågar også rundt i Europa. De har været en kæmpestor hjælp i hele min opstart som cykelrytter. Jeg kørte på hold med Matias Greve hele vejen op gennem ungdomsrækkerne og han udfordrede mig altid til at blive bedre. 

Familien Mielke

Henrik og Bodil Mielke har taget mig med på ture rundt i hele Europa. Henrik stod for opstarten af det nu verdenskendte Roskilde Juniorhold, som jeg var en del af i dets første år. Store dele af året boede jeg nærmest hos familien. Deres ældste søn Daniel kørte også på holdet og er en rigtig god ven.

Træner, Casper

Casper Jørgensen har altid betydet meget i min karriere, og han har både været mit idol og min rollemodel, siden jeg var helt lille. Han var en del af banelandsholdet, og i dag er han min landstræner og personlige træner. Casper betyder utrolig meget og jeg stoler blindt på hans planer og træning.

Del din opbakning

Klik på knappen under filmen og del din opbakning.

Du kan vinde unikke sportspræmier og oplevelser!