Mads Mensah

Håndbold

Mads Mensah har været en del af det danske håndboldlandshold siden 2011. Med håndboldherrerne har playmakeren vundet en OL-medalje ved OL 2016 i Rio samt to VM-guldmedaljer i henholdsvis 2019 og 2021. Karrieren begyndte i klubben AG Håndbold og tog siden Mensah til Tyskland, hvor han spillede seks år i storklubben Rhein-Neckar Löwen, inden han i 2020 skiftede til SG Flensburg-Handewitt.

Nedenfor kan du læse om nogle af dem, som har været med til at forme Mads Mensah.

Hvad er jeg formet af?

Mor og Far

Da mine forældre havde sølvbryllup lavede min bror og jeg en løs beregning på, hvor langt vores forældre havde kørt os frem og tilbage til træning og kamp. Resultatet var halvanden gang rundt om jorden. De har altid lyttet til mine tanker og hjulpet med plusser og minusser, men de har aldrig presset mig til andet end at beslutte, hvad jeg selv følte var det rigtige.

Kone, Line

Line har styr på hjemmefronten, så jeg altid kan tage afsted med ro i maven, selvom vi har to små piger derhjemme. Det er uvurderligt med så mange rejsedage, som vi har. 

Agent, Peter

Peter Bertelsen har været med på sidelinjen, siden jeg var 17 år og har været min største sparringspartner. Selvom han er gået på pension, taler vi stadig om mine valg og håndbold helt generelt. 

Bror

Min bror Martin er grunden til, at jeg overhovedet startede til håndbold. Jeg ville lave det samme som ham. Og selv i dag, når jeg skal træffe et vigtigt valg angående håndbold, er min bror næsten altid den første person jeg ringer til. Han har støttet mig hele livet - også i alle de ting, som ikke handler om håndbold.

Ungdomstræner, Mads

Mads Lindhardt ringede til mig, da jeg var 13 år og fik mig til at tage springet til Himmelev Veddelev Idrætsforening, så jeg kunne spille med nogle på min egen alder. Lige siden har jeg altid spurgt ham til råds inden jeg traf en beslutning.

Træner, Henrik

Jeg har kendt Henrik Kronborg siden jeg var 14-15 år. Først som talenttræner. Senere, i mit første år i den danske liga, blev han min træner. Og efterfølgende har han været assistenttræner på landsholdet i en lang årrække. Det var Henrik, der holdt hånden over mig, da jeg var ung og utrænet i Dansk Håndbold Forbunds talentsystem, og det var under Henrik, at jeg fik en bedre start, end jeg havde turdet håbe på som ligaspiller.

Del din opbakning

Klik på knappen under filmen og del din opbakning.

Du kan vinde unikke sportspræmier og oplevelser!